Vroeger kwam er wel eens elke paar weken een paar brochures door de brievenbus. Tegenwoordig krijg je een elke week een heel pak met brochures door de brievenbus. Wat is er veranderd?

Het is eigenlijk heel simpel de prijzen voor brochures drukken zijn flink gezakt. Door de lage prijzen van brochures drukken is het voor veel winkel een aantrekkelijke reclame medium geworden. Steeds meer winkeliers zijn door de jaren heen dan ook erachter gekomen dat het een hele goede manier van reclame maken is. Brochures drukken kost redelijk weinig geld en er kunnen veel consumenten mee bereikt worden.

De drukkerijen kunnen brochures drukken goedkoop aanbieden doordat ze tegenwoordig lage kosten hebben. In een drukkerij staan er nu printers wat weinig ruimte in beslag nemen waardoor er meer geplaatst kunnen worden. De printers zijn bovendien heel snel waardoor brochures drukken sneller gaat. Dit betekent dat ze per uur veel mee kunnen drukken. De printers worden ook nog eens aangestuurd door computers. Dit betekent dus dat er weinig mensen nodig zijn. Er loopt alleen wat personeel rond dat het proces in de gaten houd en wanneer er iets fout gaat grijpen ze in.

Dit betekent dus veel lagere kosten voor brochures drukken en lagere kosten voor reclame maken.