Ieder mens heeft een verschillend type huid. Elk type huid heeft dan ook weer een eigen manier van verzorging voor een optimaal resultaat. Maar welke soort Vegan Gezichtsverzorging is dan het beste voor jouw type huid? Allereerst zijn er drie soorten typen huid, de vettere huid, de droge huid en de gemengde huid. Wanneer je een meer vettere huid is heb je vaak last van onzuiverheden. Deze kan je tegengaan door bijvoorbeeld geen gebruik te maken van verzorgingsproducten waar alcohol of olie in zit. Alcohol zal je huid uitdrogen en het gebruik van olie zal je huid alleen maar vetter maken en hierdoor geen onzuiverheden tegen gaan.

Wat te doen bij een gemengde huid?

Maar wat kun je het beste doen wanneer je een gemengde huid hebt. Wanneer dit zo is kan je het beste gebruik maken van een milde reiniger om je huid niet te veel uit te drogen en optimaal te beschermen. Ook werkt het goed om een hydraterende crème te gebruiken. Sommige plekken van de huid zullen misschien meer aan de droge kant zijn, waardoor je op deze plekken vaker dan één keer per dag de crème aan moet brengen. De afgelopen tijd hoor je vaker dingen over Vegan Gezichtsverzorging. Dit werkt voor alle huidtype dus ook voor een gemengde huid. Deze vegan gezichtsverzorging is gemaakt met een ph-waarde die past bij de waarde van een gemiddelde huid.

Wat te doen bij een droge huid?

De vette en gemengde huid zijn nu behandeld. Maar wat kun je het beste doen wanneer je een drogere huid hebt. Bij een droge huid heb je vaak last van verschillende droge plekken. Hiervoor is het handig om een vette en verzachtende crème of zalf te gebruiken. Deze kan je ook meerdere keren per dag aanbrengen op plekken waar dit nodig is. In de wintermaanden zal je meer last kunnen hebben van een droge huid en kan dit zorgen voor een oncomfortabel gevoel en of jeuk.