betaalmiddelen

Ben je zojuist je eigen bedrijf begonnen? Gefeliciteerd! Een eigen onderneming starten is een grote stap. Er komt bovendien veel bij kijken, zoals administratie, zakelijke producten en facturen. Veel ondernemers kiezen ervoor een zakelijke creditcard aan te vragen, met name voor hun eerste jaar. Je kunt dan betaling uitvoeren specifiek voor zakelijke doeleinden. Zo houd je jouw zakelijke en persoonlijke financiën duidelijk gescheiden. 

Als je een zakelijke creditcard gaat uitzoeken, zul je zien dat er veel keuze is. Lees hier waar je rekening mee moet houden in je keuze.

Betaalkaart

Kosten en keuze

De keuze aan particuliere creditcards is groot, maar bij zakelijke creditcards valt dit tegen. Daarnaast liggen de kosten van de creditcard hoger, dus bedenk vooraf of je dit nu al kunt betalen of dat je beter later de kaart kunt aanvragen, wanneer je bedrijf iets langer draait. 

Niet gespreid betalen

Bij particuliere kaarten betaal je achteraf je rekening en vaak kan dit ook nog gespreid. Het is goed om te onthouden dat dit bij een zakelijke creditcard meestal niet kan. Je wil dus zorgen dat je een limiet hebt dat je in een keer kunt afbetalen indien nodig. 

credit cards

Wel of geen creditcard

Of een zakelijke creditcard handig is om aan te vragen, hangt sterk van je situatie af. Als je een zelfstandige zonder personeel bent, ofwel een freelancer, dan is een zakelijke kaart misschien niet eens nodig en heb je genoeg aan je particuliere creditcard. Als je personeel hebt of verkoopt aan het buitenland, is het wel handig.