Heeft u een spaarrekening met een groot bedrag aan eigen vermogen? In dat geval kan een goudbaar kopen het overwegen waard zijn. Een goudbaar kopen is een van de mogelijkheden die u heeft, wanneer u een hoger rendement over uw eigen vermogen wil behalen. De spaarrentes die door Nederlandse banken worden geboden zijn buitengewoon laag, waardoor u nauwelijks wat verdient over uw spaargeld. Door de volatiliteit in de goudprijs kunt u over de investering in een goudbaar een hoger rendement behalen. Let er wel op, dat het risico van een investering in een goudbaar groter is dan wanneer u het geld op uw spaarrekening zou laten staan.

Meer informatie over een goudbaar kopen vindt u op de website van gespecialiseerde organisaties. Een voorbeeld van een organisatie die zich bezighoudt met de verkoop van goudstaven is Yukon Europe. Deze organisatie heeft een Nederlandse website waarop u de goudprijs per gram kunt volgen.

 

Alternatieven voor een goudbaar kopen

Een goudbaar kopen is niet de enige mogelijkheid die u heeft, wanneer u in goud wilt investeren. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de mogelijkheid om certificaten in goud te kopen, die u aanschaft via een (online) broker. Of wat te denken van de mogelijkheid om te investeren in kostbare gouden sieraden? Deze sieraden zou u bij een hogere goudprijs via een goudwisselkantoor in uw stad kunnen verkopen. Op deze manier kunt u een rendement behalen over uw initiƫle investering in gouden voorwerpen. Naast goud zijn ook aandelen en vastgoed populaire investeringsvormen.