Het eerste vissershoedje verscheen in 1900 in Ierland. Deze hoed werd gebruikt door boeren en vissers in Ierland. De vorm is rond als een kom met een brede rand en naar beneden gericht. Het is gemaakt van wol dat lanoline bevat, zodat het beschermd is tegen regen. Het heeft ook een ergonomische vorm, geschikt voor gebruik op warme dagen. Deze hoed werd ook gebruikt door Amerikaanse militaire soldaten tijdens de oorlog in Vietnam. Deze hoed is comfortabel om te dragen, gemakkelijk overal mee naartoe te nemen, neemt geen ruimte in beslag en kan worden opgevouwen.

De vissershoed begon een mode accessoire te worden

Vissershoedjes begonnen modeaccessoires te worden in de jaren zestig in Engeland, waar bekende modeontwerpers ze begonnen te ontwerpen en populair te maken. De vissershoed werd vervolgens aangepast om een ​​harder type materiaal te gebruiken. In zijn ontwikkeling was de vissershoed in de jaren negentig weer populair. De vissershoed werd in die tijd gepopulariseerd door rap- en hiphop zangers. Wereld hiphop zangers zoals Jay-Z droegen ook vaak vissershoeden bij elke gelegenheid. Het is algemeen bekend dat zangers van wereldklasse zoals Rihanna al lang dol zijn op dit type hoed. Rihanna droeg zelfs haar vissershoed-collectie op de modeshow van 2020.

De huidige ontwikkeling van Bucket Hat-mode

Momenteel is de vissershoed-modetrend weer in opkomst, zoals blijkt uit de lancering van het vissershoedje door verschillende wereld modehuizen en wereldberoemde ontwerpers. Wereld modemerken zoals Channel, Gucci, Michael Kors, Lanvin en Louis Vuiton lanceerden ook hun nieuwste vissershoed-ontwerpen. Je kunt een vissershoed kiezen om je casual outfit compleet te maken. De vissershoed kan worden gebruikt door mannen of vrouwen en zelfs door vrouwen die hijab dragen. Nu zijn de materialen die worden gebruikt voor vissershoedjes zeer divers, variërend van katoenen twill, canvas en zelfs denim. Ook de ontwerpen variëren, variërend van het toevoegen van een riem aan de zijkant tot een emmer die twee afwisselende zijkanten heeft, zodat we de kleur of het patroon van de hoed kunnen veranderen door simpelweg de binnenkant van de hoed te draaien.