een horecaonderneming starten
Zakelijk

Het vele regelwerk bij het openen van een horecazaak

Veel mensen dromen er al dan niet bewust van: een horecaonderneming starten en runnen. Wil je deze droom werkelijkheid laten worden? Welnu, dat is mogelijk, maar vergeet niet dat hier veel werk in gaat zitten. Wanneer je een horecaonderneming bezit, moet je namelijk aan de nodige voorwaarden voldoen. Zo zijn er diverse vergunningen die je moet hebben, zoals een omgevingsvergunning, een drank- en horecavergunning en een exploitatievergunning horecabedrijf. Wil je luide muziek gaan afspelen, dan dien je ook daar toestemming voor te hebben. Daarnaast dient je toekomstige etablissement te voldoen aan brandveiligheidsregels, de richtlijnen omtrent HACCP en milieuregels. Vooraf het bestemmingsplan in kwestie checken is ook noodzakelijk. Zo weet je bijvoorbeeld welke openingstijden toegestaan zijn.

een horecaonderneming starten

Zorg voor een excellente voorbereiding

een horecaonderneming starten

De horecabranche is bijzonder competitief. In veel steden is het aanbod eigenlijk zelfs groter dan de vraag, waardoor niet zelden horecazaakjes helaas failliet gaan en verdwijnen. Als je dit doemscenario wilt voorkomen, dan is een goede voorbereiding van levensbelang. Stel daarvoor samen met een specialist een ijzersterk businessplan op. Hierin komen bijvoorbeeld analyses voor van de doelgroepen en financiële haalbaarheid.