noyvanrooij1Opererende in een niche in de markt, deed mijn winkel het altijd wel goed. Immers, ik had vele gerichte bezoekers die speciaal voor mijn winkel naar de stad toe kwamen. In feite gebeurde dit door heel Nederland, ze kwamen uit alle hoeken van het land om hier hun spullen aan te schaffen. In feite heb ik ook nooit zoveel concurrentie gehad van anderen, ik bekleedde nog net geen monopoliepositie. Die positie heb ik te lang voor lief genomen zonder me te beseffen wat een voorrecht dit eigenlijk was. De opmars van het internet deed dit veranderen, en dan met name de opmars van de webwinkels. Nu kon iedereen zich in feite een stuk gemakkelijker op deze niche storten en had ik concurrentie van andere Nederlanders. Bovendien bleken bedrijven in het buitenland de artikelen nog gemakkelijker aan te kunnen bieden dan ik destijds deed met de winkel en ook dat zorgde ervoor dat ik ineens met veel concurrentie te maken kreeg.

 

spons1Meer omzet dan ooit het geval was

 

Ik had ook niet verwacht dat zoveel mensen massaal over zouden gaan tot het winkelen op het web, aangezien ik het zelf lange tijd heb wantrouwd. Echter, de tijden veranderden en mensen bleken het massaal te doen. Voor mij was er geen weg terug en ik schakelde een online marketing bureau in, Lars Lenkens Webdesign Nijmegen, om voor mij te zorgen mijn positie terug te winnen. Een belangrijk deel van de strategie van Lars Lenkens Webdesign Nijmegen bleek erin te liggen dat de website er professioneel uit moest zien en van alle gemakken voorzien diende te zijn. Een ander deel lag erin ervoor te zorgen dat ik bovenin de zoekmachines eindigde. Beide doeleinden zijn behaald en ik heb mijn zo gewenste positie terug – en draai meer omzet dan ooit het geval was!

 logo (1)