Het verzinnen van een cadeau is niet altijd makkelijk. Je wil iemand natuurlijk wel wat geven waar iemand wat aan heeft en het liefst is het cadeau ook nog eens een beetje origineel. Misschien wil je jezelf in een cadeau voor je dierbaren zelfs ieder jaar weer overtreffen. Herken jij jezelf in deze cadeaustress? Begin dan eens bij de basis. Een cadeau wat erg origineel en daarnaast ook praktisch is, is een pen. Nou vraag je je misschien af of dit niet een beetje oubollig is. En is een pen misschien niet overbodig, nu we allemaal laptops en smartphones hebben? Het antwoord op deze vragen is nee. Dit zijn dé voordelen van het geven van een pen als cadeau. 

Een pen kun je personaliseren

Het eerste voordeel van een pen is dat je deze kunt personaliseren, namelijk door pen graveren. Een gegraveerde pen is een mooi en persoonlijk cadeau. Daarnaast kun je met een gegraveerde pen ook een boodschap meegeven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de datum waarop een koppel getrouwd is of het aantal jaar dat een werknemer in dienst is. Er zijn verschillende merken pennen die je kunt laten graveren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor gegraveerde cross pennen

Een pen is ideaal voor schrijf liefhebber

Ondanks dat we tegenwoordig bijna allemaal een mobiele telefoon of laptop hebben, zijn er nog steeds veel mensen die de voorkeur geven aan schrijven. Dit zijn bijvoorbeeld de mensen die jou nog altijd handgeschreven kaartjes sturen of de studenten die hun aantekeningen met de hand schrijven. Deze mensen zul je dan ook een plezier doen met het geven van schrijfgerei. Kies bijvoorbeeld de Parker pen bij pengraveren.nl. Dé Parker pen is een klassieke pen van geweldige kwaliteit die er ook nog eens mooi uit ziet. De echte pen onder de pennen!

Schrijven helpt te onthouden

Het geven van een pen levert de ontvanger een bijkomend voordeel. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat schrijven helpt om informatie te onthouden. In het onderzoek werden twee groepen studenten getest, waarbij de ene groep gebruik moest maken van een laptop en de andere van pen en papier. Het bleek dat de groep die met pen schreef de informatie veel beter kon onthouden en reproduceren dan de andere groep. Dit maakt een pen een ideaal cadeau voor bijvoorbeeld een student. 

Een pen is een cadeau voor de lange termijn

Tot slot het laatste voordeel van een pen. Een pen zal altijd nodig blijven zijn. Misschien zal niet iedereen meer alles op papier schrijven, maar bijvoorbeeld het schrijven van een boodschappenlijstje of korte notitie zal voorlopig niet verdwijnen. Pen en papier zullen dus altijd van pas komen. Natuurlijk kun je ook met een goedkope wegwerp pen schrijven, maar deze gooi je na enkele keren gebruikt te hebben weer weg. Dit is natuurlijk niet goed voor het milieu, maar ook niet voor de portemonnee. Je doet er daarom goed aan te investeren in een kwalitatieve pen, bijvoorbeeld de Montblanc balpen. Leuk om te hebben, maar nog leuker om te krijgen. Een Montblanc balpen bestellen kan via verschillende websites.