seo linkbuilding


Linkbuilding is erg belangrijk als je hoog in de zoekresultaten van Google wilt komen. Op populaire zoekwoorden is het zelfs zo dat de top 50 resultaten allemaal 1 of meer backlinks op de pagina hebben. Zonder backlinks is het dus zo goed als onmogelijk om een goede ranking te verkrijgen. In dit artikel lees je meer over seo linkbuilding. Wat is het en hoe werkt het?

seo linkbuilding

 Wat is linkbuilding


Wat is linkbuilding precies? Linkbuilding is het vergaren van links naar jouw website vanaf andere websites. Het doel hierbij is om een hogere positie in Google te krijgen. Linkbuilding is ontstaan in 1996 toe Larry Page en Sergey Brin besloten dat het niet genoeg was om alleen naar zoekwoorden te kijken als het gaat om het ranken van pagina’s in de zoekmachine. Autoriteit van de pagina werd erg belangrijk. Om de autoriteit te bepalen wordt er gekeken naar de hoeveelheid backlinks (aanbevelingen) van de pagina. Hoe meer backlinks des te hoger de autoriteit. Echter wordt er niet alleen naar de hoeveelheid backlinks gekeken, maar ook naar de kwaliteit van de backlinks. Door middel van Pagerank krijgen pagina’s een waarde van Google. Hoe hoger de waarde van de pagina, hoe hoger de waarde van de backlink.

 Zo verkrijg je backlinks


Nu je weet wat backlinks zijn wil je natuurlijk ook backlinks op je pagina’s krijgen. Hier zijn een aantal manieren voor. Allereerst moet je er ten alle tijden voor zorgen dat de content die je schrijft van hoge kwaliteit is en veel waarde bevat. Hierdoor is het mogelijk dat je organisch backlinks verkrijgt door websites binnen jouw werkgebied die linken naar je website door de waarde die er te vinden is. Dit is een van de beste manieren om backlinks te verkrijgen.


Ook kun je social media inzetten voor backlinks. Het probleem is alleen dat social media vaak gebruik maken van zogeheten ‘nofollow’ links. Hierdoor wordt er geen linkjuice doorgegeven en heb je dus eigenlijk niet zo veel aan de backlink. Op sommige social media platforms, zoals Pinterest en Flickr is dit echter niet het geval.


Gastbloggen is ook een zeer goede manier om backlinks te verkrijgen. Het is een win-win situatie. Jij krijgt backlinks en het gastblog krijgt nieuwe content.