Als je de pensioengerechtigde leeftijd bereikt hebt, wil dat niet zeggen dat je geen extra geld meer kunt verdienen. Sterker nog, steeds meer senioren kiezen ervoor om na hun pensioen door te gaan met werken, bijvoorbeeld via een 65+ uitzendbureau in Amsterdam. Zo kun je niet alleen je inkomen aanvullen, maar ook actief blijven in de maatschappij. Maar waar dien je precies op letten als je een uitzendbureau 65+ in Amsterdam zoekt? In deze blog delen we vijf tips die je op weg helpen.

Zoek een uitzendbureau gespecialiseerd in senioren

Niet alle uitzendbureaus zijn gespecialiseerd in het bemiddelen van senioren. Het is daarom belangrijk dat je op zoek gaat naar een uitzendbureau dat speciaal voor deze doelgroep werkt. Kijk bijvoorbeeld naar de leeftijdscategorie van de opdrachten die het uitzendbureau aanbiedt en vraag of er ook specifieke vacatures zijn waarvoor senioren gezocht worden. Zo vergroot je de kans op een baan die bij jou past.

Wees duidelijk over jouw mogelijkheden en wensen

Als je gaat solliciteren via een uitzendbureau, is het belangrijk dat je duidelijk maakt wat jouw mogelijkheden en wensen zijn. Kun je bijvoorbeeld alleen in de ochtenden werken of juist ook in de avonden? Wil je een vaste baan of juist tijdelijk werk? Door hier vooraf over na te denken en dit aan te geven bij het uitzendbureau, kan het bemiddelingsproces sneller verlopen.

Check de arbeidsvoorwaarden

Voordat je akkoord gaat met een jobaanbod, is het verstandig om de arbeidsvoorwaarden goed te checken. Denk hierbij aan het salaris, de werktijden, de reiskostenvergoeding en pensioenregeling. Bespreek eventuele vragen of zorgen die je hierover hebt met het uitzendbureau, zodat hierover duidelijkheid ontstaat.

Kies voor een betrouwbaar uitzendbureau

Betrouwbaarheid is een belangrijke factor bij het kiezen van een uitzendbureau. Check daarom altijd of het uitzendbureau in kwestie in het bezit is van het keurmerk van de Stichting Normering Arbeid (SNA) én of zij zijn aangesloten bij een branchevereniging zoals de ABU of NBBU. Dit geeft aan dat het uitzendbureau veilig, betrouwbaar en volgens de wet opereert.

Blijf open-minded

Als laatste tip willen we je meegeven om open-minded te blijven als je gaat werken via een uitzendbureau. Misschien krijg je een baan aangeboden die niet direct jouw droombaan is, maar die wel goed bij jou past en waar je veel voldoening uit kunt halen. Op deze manier vergroot je niet alleen je kansen op werk, maar ontdek je ook nieuwe mogelijkheden.

Samenvatting 

Werken via een uitzendbureau 65+ in Amsterdam kan een mooie manier zijn om extra inkomen te genereren en actief blijven. Door te letten op de genoemde tips, kun je het process van het zoeken naar een passende baan sneller en efficiënter laten verlopen en vergroot je de kans op een baan die bij je past. Dus ga gerust op zoek en blijf open-minded.

Bron: Actief65+