kh-metals.nl

Jij werkt misschien in de bouw en er wordt veel gebruik gemaakt van verschillende soorten metalen. Dat is natuurlijk nodig, maar vaak blijft er dan ook veel over. Dit is een soort restafval en veel mensen weten niet wat zij met het restafval moeten doen. Veel van deze metalen kun jij nog verkopen. Zo is er bijvoorbeeld een prijs voor ijzer en aluminium. Ook is er een oud lood prijs. Deze prijzen worden aan de hand van verschillende factoren bepaald. De prijzen zijn op het internet te vinden en vaak kun jij die ook opvragen bij het bedrijf waar jij het metaal wilt verkopen. Er zijn namelijk genoeg bedrijven die oude metalen willen kopen. 

Oud lood prijs

Prijs bepalen

Het bepalen van de oud lood prijs is helemaal niet zo lastig als dat je zou denken. Het hangt af aan verschillende factoren. Om te beginnen heeft het natuurlijk te maken met vraag en aanbod. Wanneer er veel lood beschikbaar is dan zal de prijs dalen. Wanneer er juist heel erg weinig van beschikbaar is dan stijgt de prijs. Verder wordt er ook gekeken hoeveel moeite het kost om lood te krijgen. Het is namelijk een metaal en er moet naar worden gegraven. Wanneer het veel machines kost en dus veel moeite dan zal het ook erg duur zijn. IJzer is niet moeilijk om naar te graven dus het zal niet duur zijn.

Prijs per kilo

De uiteindelijke oud lood prijs die het bedrijf aan jou betaalt wordt bepaalt per kilo. Wanneer jij een metaal zoals lood hebt dan hoef jij er niet veel van te hebben om een bepaalt gewicht te bereiken. Vanuitgaande dat jij een kilo wilt verkopen dan hoef jij weinig lood te hebben om die kilo te bereiken. Daardoor is lood ook een stuk goedkoper dan koper. Gewicht bepalen dat kun jij eventueel zelf doen als je een grote weegschaal hebt. Uiteindelijk zal het bedrijf waar jij de gewichten aan verkoopt ook het metaal wegen zodat er een eerlijke prijs uit komt. Natuurlijk kan het zo zijn dat de prijs van het lood hoger ligt dan de internationale waarde. Het bedrijf mag zelf de prijs bepalen die zij willen betalen voor het lood.

Waarom?

De reden dat er een oud lood prijs is en een ijzer prijs is niet zomaar. Steeds meer metalen verdwijnen uit de bodem. Natuurlijk ligt er nog veel, maar over een tien jaar is dat misschien niet meer genoeg. Wij putten de bodem uit en het kan niet terug groeien. Daarom is het belangrijk om de metalen te recyclen zodat er nog genoeg beschikbaar van is. Ook is het beter voor het milieu, want er wordt minder gebruik gemaakt van machines die veel gassen uitstoten. Het is dus een win win situatie voor iedereen.