Door hun constructie zijn lichtmetalen velgen stugger dan stalen velgen, wat het bochtenwerk en de wegliggen aanzienlijk kan verbeteren. Omdat legeringen in wezen harder zijn dan standaard stalen wielen, is er minder rolbeweging en beweging door de bochten, zodat u een strakkere, wendbaardere wegligging kunt verwachten.

Duurzaamheid

Heeft u veel kuilen in uw omgeving? Hoewel u er niet doorheen wilt slaan met een nieuwe set velgen op uw auto, is de kans kleiner dat ze een lichtmetalen wiel beschadigen dan een stalen wiel. Nogmaals, dit komt neer op hun constructie; stalen wielen zijn zachter en zullen sneller buigen en knikken als ze hard worden geraakt, terwijl legeringen taaier zijn en op de lange termijn duurzamer zouden moeten zijn.

Verbeterde schijfremprestaties

Een stalen basiswiel is een geventileerde cilinder bedekt met een kunststof wielrand. Dit is een standaardopstelling op oudere of goedkope auto’s, maar het heeft zijn nadelen. Schijfremmen ontvangen bijvoorbeeld niet zoveel ventilatie, waardoor ze de warmte langzamer afvoeren, wat de prestaties beïnvloedt. Lichtmetalen velgen zorgen voor een betere luchtcirculatie en verbeteren de prestaties van schijfremmen. Daarom zal je op de snellere volkswagen ook vaker lichtmetalen Volkswagen velgen zien zitten dan staal.