Veertig jaar geleden hadden mensen geen idee hoe zij hun auto moesten beveiligen tegen diefstal, behalve dan door een simpel stuurslot. Inmiddels zijn we echter in het tijdperk van handige track en trace systemen voor auto’s beland. Deze technologie biedt u de mogelijkheid om uw auto te beveiligen als nooit tevoren. In deze blogpost leest u over de voordelen van deze systemen, hoe ze werken en welke er momenteel beschikbaar zijn.

Voordelen van Track en Trace Systemen:

Het belangrijkste voordeel van een handig track en trace systeem is beveiliging. Hiermee kunt u precies zien waar uw auto zich bevindt, zodat u deze altijd kunt terugvinden als deze gestolen wordt. Daarnaast kunnen deze systemen ook helpen bij het controleren van het rijgedrag van bestuurders. Dit kan helpen bij het identificeren van slechte rijgewoonten of verkeersovertredingen. Bovendien kunnen sommige systemen u waarschuwen als er onbevoegde toegang tot uw auto is.

Hoe werken deze systemen?

De meeste track en trace systemen werken door middel van GPS-technologie. Een klein apparaatje, meestal ter grootte van een usb-stick, wordt in uw auto geplaatst en verzendt voortdurend signalen naar satellieten die uw locatie bepalen. Vervolgens wordt deze locatiegegevens naar een centrale computer gestuurd, die de locatie op een kaart kan weergeven. Aangezien dit alles via internet gebeurt, kunt u deze informatie van overal ter wereld opvragen.

Welke systemen zijn beschikbaar?

Er zijn veel verschillende soorten track en trace systemen beschikbaar. Sommige zijn louter ontworpen om uw auto te beveiligen tegen diefstal, terwijl andere systemen u ook helpen bij het beheren van een wagenpark. Een van de meest voorkomende systemen is het zogenaamde black box systeem. Dit systeem slaat continu informatie op over het rijgedrag van de auto. Na verloop van tijd kunt u deze informatie gebruiken om het brandstofverbruik en de rijstijl van de bestuurder te analyseren.

Andere systemen zijn uitgerust met een ‘geofencing’ functie. Dit betekent dat, zodra uw auto een bepaalde zone verlaat, u hiervan op de hoogte wordt gesteld via een app op uw telefoon. Dit kan u helpen bij het identificeren van onbevoegd gebruik of kwaadwillende handelingen.

Er zijn talloze manieren waarop een handig track en trace systeem uw auto kan helpen beschermen. Van beveiliging tegen autodiefstal tot beter inzicht in het rijgedrag van uw bestuurders, deze technologie kan u gemoedsrust bieden en uw wagenpark efficiënter beheren. Als u geïnteresseerd bent in deze technologie, raden we u aan om nader onderzoek te doen naar de verschillende systemen die beschikbaar zijn en degene te kiezen die het beste bij uw behoeften past.

Bron: FleetGo