Wat is LinkedIn en waarom is het interessant voor social media marketing? LinkedIn is het grootste professionele netwerk. Ze hebben meer dan 750 miljoen leden. LinkedIn richt zich vooral op het bedrijfsleven. Dus veel mensen uit het bedrijfsleven zitten dan ook op LinkedIn. Grote bedrijven, kleine bedrijven maar ook personen. Personen kunnen opzoek zijn naar een baan bijvoorbeeld. LinkedIn kun je zien als een online CV. Als je bezig gaat met social media marketing via LinkedIn dan is je doelgroep waarschijnlijk bedrijven. 80% van alle verkopen zijn b2b. Dus als jij je focust op b2b dan is LinkedIn het perfecte platform voor jou! LinkedIn is in 2002 opgericht maar werd pas begin 2003 gelanceerd. Sinds dien kan iedereen genieten van het platform

Social media marketing met LinkedIn

Ik kaartte het net al even aan. Social media marketing via LinkedIn. LinkedIn kan een perfecte manier zijn om naamsbekendheid te creëren in het bedrijfsleven. Je kunt gratis proberen bekend te worden maar dit kan ook betaald, of beide natuurlijk. Wanneer je gratis groot wil worden zal je vooral bezig moeten gaan met consistent posten en up-to-date blijven. Dit kost erg veel tijd maar het is wel gratis. Je zou er ook voor kunnen kiezen om het op de betaalde manier te doen. Dit scheelt veel tijd maar gaat wel geld kosten. Je kan namelijk op LinkedIn adverteren. Als je hier geen verstand van hebt kan je LinkedIn uitbesteden.

LinkedIn uitbesteden

Wanneer je LinkedIn laat uitbesteden zal je dit veel tijd besparen. Ook weet je zeker dat het goed gaat. De meeste bedrijven kunnen wel posts posten maar naar verloop van tijd zie je meestal dat de consistentie afneemt. Adverteren wordt helemaal lastig, bedrijven weten meestal niet hoe dit moet en dan doen ze maar wat. Wanneer je LinkedIn uitbesteed weet je zeker dat het goed komt. Een team van specialisten zal alles rond LinkedIn oppakken en met jou overleggen wat de doelstellingen van het bedrijf zijn.