overname bedrijf

Ondernemer worden is erg aantrekkelijk omdat je er vaak veel geld mee kunt verdienen. Ook geven ondernemers vaak aan dat het werken voor henzelf minder als echt werk voelt. Als ondernemer gooi je hart en ziel in je bedrijf, je doet er alles aan om het goed te laten lopen. Er word ook wel eens gezegd dat een onderneming een soort kind is. Het mag duidelijk zijn dat ondernemers veel over hebben voor hun bedrijf. Er zijn twee opties om te ondernemen. Optie een is het opstarten van een bedrijf en optie twee is een overname bedrijf. Over de tweede optie zal meer verteld worden. Er word vooral uitgelegd hoe het in zijn werk gaat en welke stappen je moet doorlopen om tot een goede bedrijfsovername te komen.

Stap 1 de voorbereiding

Als eerste moet je de bedrijfsovername voorbereiden. Deze fase word ook wel de oriëntatiefase genoemd. In deze fase ga je vooral aan de slag met het uitzoeken van een bedrijf. Het is belangrijk om te weten of de bedrijfsovername wel haalbaar is. Het is belangrijk goed te oriënteren op verschillende bedrijven. Ben je misschien de opvolger in een familie bedrijf dan moet je goed nadenken of je dit wel echt wilt. Vaak staat er een erg hoge druk op deze overnames.

overname bedrijf

Stap 2 een overdrachtsplan

Als je zeker bent van de bedrijfsovername dan zul je een overdrachtsplan moeten opzetten. Het bedrijf die je wil overnemen moet afspraken met jou maken om de overname zo goed mogelijk te laten verlopen. In deze fase begin met het in kaart brengen van de cijfers zijn erg belangrijk. Vervolgens moet je goed kijken hoe je het bedrijf financieel wilt kopen. vaak is een bedrijf veel waard en moet je een lening afsluiten om het te kunnen financieren.

overname bedrijf

Stap 3 de overname

Als alles rond is zul je alles moeten vastleggen op papier. Dit doe je samen met de bedrijfseigenaar bij een notaris. Deze notaris zal ervoor zorgen dat alles vast op papier komt. Eigenlijk sluit je samen een contract af. Als dit alles is gedaan dan kun je aan de slag met je nieuwe bedrijf. Je bent nu officieel ondernemer en kunt aan de slag gaan om je dromen te laten verwezenlijken.