bezwaar uwv wia

Wanneer je niet kunt werken ligt je lot in handen van het UWV, een WIA uitkering kan namelijk uit twee soorten bestaan. Kun je helemaal niet meer werken en is de kans klein op herstel, dan is er een IVA uitkering. Ben je tijdelijk arbeidsongeschikt dan is er een WGA uitkering waarbij je een aanvulling krijgt op je inkomen. Wel is er een eis dat je meer dan 35% arbeidsongeschikt dient te zijn, om gebruik te kunnen maken van een uitkering. Wanneer je een beslissing hebt gehad over je WIA uitkering en het er niet mee eens bent, kun je een bezwaar UWV WIA maken. 

bezwaar uwv wia

Verschillende beslissingen

In een brief die je thuisgestuurd krijgt kunnen er verschillende beslissingen genomen zijn, je WIA uitkering kan zijn stopgezet, afgewezen, verlaagd of je hebt een boete gehad. Wat de reden ook is, bij advocaatuitkeringen.nl ben je aan het goede adres om hiertegen in bezwaar te komen. Bij deze advocaten heb je als voordeel, dat zij vaker zaken hebben behandeld tegen uitkeringsinstanties. Een bezwaar UWV WIA moet voorzien zijn van een bezwaarschrift met een gegronde reden, waarom er een verkeerde beslissing is gemaakt.

Toetsing

Bij een bezwaar UWV WIA wordt er getoetst of de beslissing van het UWV terecht is of niet, na het toetsen wordt er direct een plan van aanpak gemaakt voor de vervolgstappen die je eventueel kunt nemen tegen deze beslissing. Een goede onderbouwing bij je bezwaarschrift is van essentieel belang voor de rechtszaak, hiermee kun je bewijzen dat er een fout is gemaakt om dit proberen te herstellen. Tijdens de hoorzitting wordt je ook bijgestaan door een advocaat van advocaatuitkeringen.nl, moet je in hoger beroep dan staat ook in deze zaak de advocaat je bij om tot een positieve beslissing te kunnen komen.