Sales configurator

Het is best wel lastig om een Sales configurator in te schakelen. Het is voor elke ondernemer een hele puzzel om erachter te komen welke producten het beste in de verkoop liggen. Daarom is het fijn om te weten dat er een bedrijf bestaat die dit stukje uit handen kan nemen. De naam van dit bedrijf is Quootz. Zij hebben diverse software ontwikkeld voor product- en salesconfiguratie. Onder de naam Merkato hebben zij dit product op de markt gebracht. Erg handig om te gebruiken, helemaal wanneer jij als ondernemer er alles aan wilt doen om de juiste producten aan de klanten te kunnen presenteren.

Sales configurator

Geweldige mogelijkheden met de Sales configurator

Het is echt een aanrader om met Quootz in zee te gaan. Zij kunnen er samen met jou voor zorgen dat er dag en nacht, wereldwijd en snel en in verschillende talen jouw product verkocht kan worden.

Zodra je Merkato in gebruik hebt, zie je al meteen de voordelen. In de basis kan dit software programma al 3 dingen doen, ze noemen het CPQ, ofwel Configure, Price, en Quote. Bij configureren worden de behoeftes van de klanten bekeken, het systeem kan hier op inspringen door aan te geven wat de mogelijkheden zijn. Bij het calculeren worden de financiële en de technische mogelijkheden en de gevolgen bekeken. Al;s laatste wordt heet documenteren behandeld. Hier worden de verkooporders, de offertes en de productie informatie weergegeven.

Het oog wil ook wel wat, visualisatie

Veel mensen kopen hun producten via het internet. Dagelijks komen er veel bestellingen bij en deze moeten allemaal verwerkt en verzonden worden. Gevolg is dat er dagelijks ook diverse webshops opgericht worden. De ene site is nog leuker dan de andere. Echter is het voor de klanten fijn om online hun aankopen te doen, maar daarvoor moeten de producten die verkocht worden wel met een duidelijke beschrijving op de website vermeld worden. Voor een nog beter resultaat is het verstandig om hier mooie afbeeldingen aan toe te voegen. Met een duidelijke foto en de nodige informatie verkoopt een product veel sneller en makkelijker. Het software programma Merkato heeft de mogelijkheid om het configuratieproces in real-time weer te geven middels 2D of 3D visualisaties.