stille PC

Wanneer je voor privégebruik of voor je werkplek op zoek gaat naar een nieuwe PC, dan zal het je snel genoeg opvallen dat je enorm veel te kiezen hebt. Hoe dan ook is dit hét moment om ervoor te zorgen dat je de komende jaren met een gebruiksvriendelijk exemplaar kunt werken. Veel mensen hechten er bijvoorbeeld waarde aan dat hun computer niet al te veel lawaai maakt. Ja, computers kunnen namelijk wel degelijk voor enige geluidsoverlast zorgen. Dit gebeurt vooral op het moment dat het apparaat zichzelf koelt, iets dat onherroepelijk gebeurt zodra je ‘m voor langere tijd gebruikt. Als jij je hier ook aan stoort is het aan te raden een stille PC aan te schaffen. Lees verder als je meer wilt weten over dit fenomeen.

stille PC

Wat zorgt ervoor dat een PC een stille PC is?

Er zijn verschillende manieren waarop fabrikanten van computer ervoor kunnen zorgen dat een PC stil is terwijl je ermee aan het werk bent, namelijk:

  • Men kan de gangbare ventilatoren weglaten en in plaats daarvan een warmtegeleidende (en afvoerende) behuizing aanbrengen.
  • Er kan voor worden gekozen om de vele kleine ventilatortjes te vervangen door enkele grotere ventilatoren. Grote ventilatoren hoeven namelijk minder omwentelingen te maken, waardoor er ook minder geluid af komt.
  • Een fabrikant kan de behuizing van de computer extra goed isoleren, waardoor je minder merkt van het geluid dat in het binnenste van het apparaat wordt geproduceerd.