Office manager opleiding

Een office manager verricht verschillende organisatorische en administratieve werkzaamheden. Door deze werkzaamheden zorgt een office manager ervoor dat de zaken op kantoor zo efficiënt en soepel mogelijk verlopen. De taken van een officemanager zijn er uiteenlopend. Daarnaast kun je ook bij veel verschillende bedrijven aan de slag. Denk hierbij aan commerciële bedrijven, overheidsdiensten, IT-bedrijven of culturele instellingen. Als je besluit om een office manager opleiding te volgen wordt je volledig klaargestoomd voor het werkleven en kun je zowel parttime als fulltime aan de slag.

Office manager opleiding

Hoe ziet de opleiding office manager eruit?

De opleiding office manager bestaat uit twee verschillende onderdelen. Het eerste onderdeel is de opleiding Administratief Medewerker. Na deze opleiding kun je de vervolgopleiding Office Manager volgen. Nadat je beide opleidingen hebt afgerond beschik je dus over twee waardevolle diploma’s, namelijk het diploma Administratief Medewerker en het diploma Office Manager. Daarnaast heb je ook direct een brede basis opgebouwd binnen het vakgebied. Dit is er belangrijk en gunstig voor jouw kansen op de arbeidsmarkt.

De duur van de opleiding

In totaal bestaat de opleiding office manager dus uit twee onderdelen. Je bent in totaal 13 maanden bezig om beide delen te behalen. Het eerste deel van de opleiding bestaat uit 30 lessen. Deze lessen duren ieder 3 uur. Je bent in totaal 9 maanden met het eerste deel bezig. Het tweede deel van de opleiding duurt nog 4 maanden. Het blijkt in praktijk dat de cursisten naast de wekelijkse lesbijeenkomst ongeveer nog een dagdeel per week aan huiswerk besteden. Dit komt er in je eigen vrije tijd nog bij.