5 tips voor het perfecte product listing design
Als je spullen verkoopt op een online marktplaats, dan is het belangrijk om jouw producten zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor potentiële kopers. Een goede presentatie van jouw producten is hierbij van groot belang. Het gaat daarbij niet alleen om foto’s, maar bijvoorbeeld ook om de producttitel en -omschrijving. In dit blog geven we je 5 tips voor het perfecte product listing design op online marktplaatsen zoals Bol.com en Amazon.

1. Gebruik hoge kwaliteit afbeeldingen

Een goede en duidelijke afbeelding is de basis voor een sterke productpresentatie. Zorg er daarom voor dat jouw afbeeldingen van hoge kwaliteit zijn en dat je verschillende foto’s van het product hebt. Maak duidelijke foto’s waarop prominent het product te zien is en laat ook de details goed zien. De afbeelding bepaalt of er op je product listing wordt geklikt en is dus erg belangrijk. Kun je zelf geen goede productfoto’s maken? Laat dit dan liever over aan een product listing specialist.

2. Kies de juiste producttitel

De titel van jouw product listing weerspiegelt waar het product toe in staat is en wat de klant kan verwachten. Een goede producttitel heeft een pakkende kop, is duidelijk en bondig. Verwerk relevante zoekwoorden in de titel om ervoor te zorgen dat jouw product goed naar voren komt in de zoekresultaten.

3. Maak een overtuigende productbeschrijving

De productbeschrijving is een essentieel onderdeel van het product listing design. Potentiële kopers willen weten wat ze kunnen verwachten van het product en een goede beschrijving kan hierbij helpen. Zorg ervoor dat je belangrijke informatie in de productbeschrijving verwerkt, zoals de afmetingen, kleur en eventuele bijzondere eigenschappen van het product. Maak er geen lange tekst van, maar houd het kort, maar krachtig.

4. Plaats klantbeoordelingen

Geen product listing design is compleet zonder klantbeoordelingen. Deze mogen dan ook niet ontbreken op jouw productpagina. Klantbeoordelingen helpen potentiële kopers om de kwaliteit van het product te beoordelen en zorgen voor meer vertrouwen in jouw product. Door deze meningen te delen geef je jouw koper meer informatie en maak je het voor hem of haar gemakkelijker om een beslissing te nemen.

5. Geef je product listing een aantrekkelijke opmaak

Een goede opmaak van je productpagina is essentieel. Maak gebruik van koppen, sub-koppen en bullet points om de informatie duidelijk te structureren. Met een overzichtelijk design kan jouw potentiële klant snel de informatie vinden die hij of zij zoekt en wordt het gemakkelijker om de informatie te begrijpen en te verwerken.

Product listing design is bepalend voor jouw online succes

Een goed product listing design geeft de doorslag in jouw verkoopsucces op online marktplaatsen. Met de bovenstaande tips maak je jouw productpagina’s aantrekkelijker en overtuigender voor potentiële kopers. Blijf continu je presentatie verbeteren en zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van de laatste trends en ontwikkelingen. Met het juiste product listing design in combinatie met de goede productinformatie is verkopen via online marktplaatsen niet alleen zeer lucratief, maar ook bijzonder interessant om te doen! Bekijk hier ons overzicht met tips voor online ondernemen