Tijdens Bedrijfshulpverlening (BHV) trainingen staat veiligheid op de werkplek centraal. Deze trainingen zijn er om zowel preventief situaties te voorkomen, als een goede aanpak te handhaven als er een echte noodsituatie plaatsvindt. Daarom is een juiste dekking van BHV-getraind personeel in elk bedrijf cruciaal en ook wettelijk vastgelegd. In de omgeving Almere geeft G4S deze trainingen toegepast op de praktijk bij hun faciliteiten BHV Almere.

 

De cursus zelf

De cursus van G4S bestaat uit 2 dagen training in hun BHV Almere locatie. Er wordt theorie besproken, maar dit is een klein gedeelte. Al gauw gaan de cursisten het klaslokaal uit om te leren hoe kleine brandjes te blussen, evacuaties te organiseren en reanimaties te oefenen op slachtofferpoppen. Zo worden ze goed voorbereid op de praktijk en weet je zeker dat je personeel hebt die goed kan handelen in noodsituaties.

 

Wettelijke verplichtingenehbo-herhalingstraining

Als je een werkgever bent met personeel in dienst ben je verplicht deze BHV trainingen te doen. Je moet een voldoende aantal personeel te trainen en dit leg je vast in je Risico Inventarisatie en Evaluatie rapport. Om het aantal te bepalen moet je rekening houden met je eigen huishouden, zoals het aantal mensen dat je wanneer hebt werken, welke afdelingen actief zijn, de sector waarin je werkt, maar ook het gemiddeld aantal bezoekers. Als je dit niet goed doet loop je het risico een boete te krijgen. G4S BHV Almere kan je helpen met het trainen van een voldoende aantal mensen om alle risico’s te dekken die voor kunnen komen op jouw werkplek.

 

Waarvoor zijn BHV’ers inzetbaar?

In eerste instantie zijn BHV’ers om de veiligheid van de mensen op de werkplek te waarborgen. Zo kunnen ze risicovolle situaties herkennen en ideeën aandragen om deze op te lossen. Ook kunnen ze adviseren en actief meedoen met brandoefeningen. Tijdens echte noodsituaties communiceren ze met alle betrokken partijen en zorgen ze er voor dat alle aanwezige mensen rustig en veilig naar buiten geloodst worden.