Als receptioniste kun je in vrijwel elke organisatie terecht, receptionistes zijn immers altijd nodig. Wie neemt er anders de telefoon op? En wie zorgt er anders voor dat bezoekers hartelijk worden ontvangen? Als receptioniste ben je het eerste aanspreekpunt voor iedereen die het bedrijf van buitenaf benadert. Je fungeert dus als visitekaartje. Een hele belangrijk functie dus. Behalve als aanspreekpunt ben je vaak ook verantwoordelijk voor een aantal administratieve taken. Behalve sociaal, vriendelijk en behulpzaam moet je ook zeer nauwkeurig kunnen werken. Spreekt dit jou aan? Dan is een opleiding receptioniste misschien wel wat voor jou.

1

Hoe ziet een opleiding receptioniste eruit?

Een opleiding receptioniste is heel divers. Je krijgt veel theorie maar er is ook heel veel aandacht voor het opdoen van de juiste praktijkervaring. Veel vaardigheden leer je immers vooral door ze veel te oefenen. Als receptioniste is het ook heel belangrijk om goed te kunnen werken met een computer. Tijdens de opleiding leer je dan ook alles wat je weten moet over verschillende computerprogramma’s waar je als receptioniste mee te maken zult krijgen.

Goed te combineren met je gezinsleven

We zien steeds vaker dat men op zoek is naar parttime receptionistes. Als je van plan bent om op korte of lange termijn een gezin te stichten is een opleiding receptioniste dus een hele verstandige keuze. Je kunt beginnen met een fulltime baan en in een nieuwe fase van je leven er voor kiezen om over te schakelen naar een parttime functie als receptioniste.

Blijf jezelf ontwikkelen

Als receptioniste kun je er uiteindelijk ook voor kiezen om door middel van het volgen van cursussen door te groeien naar een secretariële of  administratieve functie. Je kunt je dus ook als receptioniste altijd door blijven ontwikkelen.