Xbrl providers zijn de bedrijven dat xbrl diensten en software leveren. In Nederland wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van xbrl providers. Dit komt doordat steeds meer ondernemingen verplicht rapporten moeten aanleveren.

Waarom in xbrl?

Nu vraag je waarschijnlijk af waarom de rapporten verplicht in xbrl aangeleverd moeten worden. Het begon al in 2007 toen de overheid met het plan kwam om het delen van financiële informatie te standaardiseren. Xbrl is ontwikkeld voor het delen van financiële informatie over het internet. De xbrl bestanden kunnen ook meteen gelezen worden. Dit maakt het de perfecte oplossing voor standaardiseren van het delen van financiële gegevens over het internet.

Het bespaart veel tijd. Een xbrl rapport kan meteen gelezen worden. Hiervoor waren de overheidsinstellingen alleen een paar uur per week bezig met het openen van bestanden. Doordat rapporten in xbrl worden geleverd zal dit in de toekomst geen probleem meer zijn.

Wat doen de xbrl providers?

Ondernemingen kunnen bij xbrl providers aankloppen voor het aanschaffen van xbrl software. De xbrl providers geven ook cursussen voor het gebruiken van xbrl en de voordelen dat het met zich meebrengt. De xbrl providers kunnen ook andere bestanden zoals Excel bijvoorbeeld omzetten naar xbrl. Het is dus maar wat de onderneming nodig heeft.