Een grote deel van de inkomsten van de drukkerijen komt uit het brochures drukken. Brochures is voor veel winkels namelijk heel belangrijk voor het maken van reclame en om klanten op hoogte te houden van aanbiedingen.

Elke dag krijgen mensen in Nederland brochures binnen van diverse winkels. In de brochures staan de producten dat de winkels willen promoten. In de brochures vind je ook kortingen en aanbiedingen terug. Sommige winkels verwerken zelfs kortingsbonnen in hun brochures.

Het brochures drukken gebeurd door diverse drukkerijen door heel Nederland. Voor de winkels is brochures drukken heel goedkoop en daarom kunnen ze het gewoon elke week laten doen. Als je goed oplet, komt er elke week weer een andere brochure uit van bekende winkels.

Dit is mogelijk geworden door moderne printers dat de kosten van een drukkerij omlaag drukken. De moderne printers kunnen meer brochures drukken per uur en er is weinig personeel nodig. Elke printer heeft tegenwoordig 1 persoon nodig dat alles in de gaten houd. De meeste drukkerijen werken ook in ploegdiensten waardoor ze de hele dag blijven draaien. Een drukkerij kan zo meer produceren en kan het ook op een goedkope manier doen.

Voor meer informatie bezoek de onderstaande websites die we op een rijtje hebben gezet.