Sport en groen gaan hand in hand. Maar om sportvelden groen te houden en een solide voetbalveld aanleggen is kennis van veldaanleg nodig. Want een optimaal veld wat als een tapijt ligt zonder hobbels en gaten of een veld van kunstgras of gravel is de basis voor topprestaties. Een mooie grasmat speelt ten slotte het fijnst. BTL heeft een ruime ervaring met de aanleg van sportvelden en kan dit op een duurzame wijze realiseren. 

Expert in de aanleg van sportvelden

BTL is expert in de aanleg van diverse sportvelden, met name voetbal, hockeyvelden en tennisbanen. Naast gras kan BTL dus ook werken met gravel of zorgen voor de aanleg van een kunststof grasmat. Een goed aangelegd veld of tennisbaan is egaal en is bestand tegen regen of slecht weer. De waterafvoer bij hevige regenval is ook geen probleem. BTL kan adviseren in de aanleg van sportvelden en deze ook realiseren. Hiervoor wordt een vakkundig team ingezet, gespecialiseerd in de aanleg van sportvelden. 

BTL heeft de kennis over de aanleg, maar ook over bijvoorbeeld de ondergrond waarop een sportveld of tennisbaan wordt aangelegd. De ondergrond is namelijk bepalend voor de manier waarop een gravelbaan, kunststof grasmat of gewone grasmat wordt aangelegd. BTL heeft hiervoor modern machinepark tot haar beschikking om de velden aan te leggen. Zo is er bijvoorbeeld een speciale machinerie voor de aanleg van gravel, of de fieldshaper voor de aanleg van een grasmat. BTL is aangesloten bij de brancheverenging van sport en cultuurtechniek, een keurmerk voor de kwaliteit die wordt geleverd. Naast advies over en realisatie van sportvelden kan BTL ook zorgen voor structureel onderhoud en beheer. Hierbij wordt gekozen voor een chemievrije aanpak. De sporters sporten dan dus op een gezonde grasmat, die bovendien van betere kwaliteit is.