Ja, dat kan. Bij Fabius Opleidingen kan je de opleiding projectmedewerker doen zonder vooropleiding. Wel wordt gevraagd om een goede beheersing van de Nederlandse taal. Maar dit is eigenlijk niet meer dan logisch. Bij welke studie in Nederland is dit nu geen vereiste? Als tweede wordt verzocht om een goede inzet en motivatie te hebben. Voor de meeste mensen die zelf voor een studie kiezen zal dit geen probleem zijn. Zeker als het een specifieke richting betreft, zoals bij de opleiding projectmedewerker. Dit artikel beschrijft de inhoud van deze studie in het kort.  

Opleiding administratief medewerker als uitgangspunt

Als je met de opleiding start, schrik dan niet als je in een klas zit voor de opleiding administratief medewerker. De eerste negen maanden krijg je als het ware de basisstof via een deze opleiding. Je leert allereerst veel computerprogramma’s kennen. Klassikaal oefen je verschillende vaardigheden die je nodig hebt op kantoor, maar ook tijdens een project. Er zal daarnaast ingedoken worden op de taal- en rekenvaardigheden. Iedereen die met administratie te maken krijgt, zal hier zeker baat bij hebben.

Opleiding projectmedewerker voltooien

Na het behalen van het examen voor administratief medewerker ontvang je een eerste diploma. Het tweede volgt na de laatste drie maanden, waarbij de dan daadwerkelijk opleiding projectmedewerker wordt gestart. De belangrijkste thema’s zijn projectbureau en projectmanagement, waarbij verschillende projecten besproken zullen worden. Verder wordt er ingegaan op hoe het werken bij een project zal verlopen. Je krijgt een voorbeeld van een 10-stappenmodel, waarbij je leert op welke wijze projectmanagement zal slagen. Fabius Opleidingen garandeert dat jij straks met stevige schoenen in de arbeidsmarkt staat.