Met een contract voor een bepaalde tijd, waarin je aangeeft Bitcoin te willen kopen en verkopen om winst te maken spreek je van Bitcoin futures trading. Doet de Bitcoin het in jouw ogen goed en denk je dat de prijs zal stijgen op termijn dan koop je een Bitcoin koop future, een zogenaamde long positie. Stijgt de waarde dan maak je winst, daalt de waarde dan maak je verlies. Zie je het niet zo rooskleurig in en ben je van mening dat de Bitcoin waarde daalt? Koop dan een Bitcoin verkoop future, daalt de waarde dan maak je winst. Stijgt de waarde van de Bitcoin dan maak je verlies.

Bitcoin futures

Hoeveel winst of verlies kun je maken?

Met Bitcoin futures kun je veel winst maken, maar ook je gehele inzet of meer verliezen. Dit is afhankelijk van de hoogte van de hefboomconstructie en de contractgrootte. Wanneer je een beginner bent is het niet heel verstandig om grote risico’s te nemen. Vaak wordt het gebruikt door ervaren handelaren, zij kunnen een positie afdekken om niet te veel verlies te maken. Met een kleine investering kan iemand die ervaren is veel winst behalen door de hefboomconstructie. Op gespecialiseerde beurzen kun je gebruik maken van Bitcoin futures.

Voordelen voor beleggers

Bitcoin futures

Voor beleggers hebben Bitcoin futures wel een aantal voordelen. Risico’s kunnen zo minimaal mogelijk worden gehouden tijdens een dalende koers. Door een short future positie in te nemen zal het verlies enigszins afgedekt worden. Ook het volgen van trend kan een flinke winst opleveren. Ben je bijvoorbeeld van mening dat de waarde van de Bitcoin nog verder zal stijgen? Met een extra long positie kun je dan nog meer rendement boeken. In de toekomst wordt verwacht dat de Bitcoin futures markt meer stabiel wordt waardoor meer mensen vertrouwen krijgen en veel nieuwe klanten opgenomen worden.