In Nederland moet iedereen belastingbetaling over het inkomen dat men verdient. De inkomstenbelasting wordt betaald aan de belastingdienst. En er zijn verschillende betalingsschijven voor verschillende inkomsten.
De verschillende belastingschijven in Nederland
In Nederland bestaan er drie verschillende belastingschijven: Box 1 ( werk en woning, dit is bijvoorbeeld loon of winst uit een onderneming en inkomsten uit verhuur van een eigen woning), box 2 ( aanmerkelijk belang) en box 3 (sparen en beleggen). De tarieven zijn per box verschillen en de overheid kan de tarieven van deze boeken ieder jaar wijzigen. Heenkomen dat verkregen wordt valt niet gelijk binnen een bepaalde schijf omdat er eerst gekeken moet worden naar welke heffing er aanspraak op gedaan mag worden. Over dit bedrijf zal dan uiteindelijk belasting betaald moeten worden aan de belastingdienst en deze moet ieder jaar afgedragen worden.
Belastingaangifte doen
In Nederland kun je ieder jaar belastingaangifte doen waarmee je de betaalde belasting terug kunt krijgen of om verschuldigde belasting te moeten betalen. Als je in Nederland woont moet je aangifte doen van de inkomsten en wanneer je in het buitenland woont en inkomsten vervaardigd uit Nederland. Deze aangifte kun je gemakkelijk doen via het aangifteprogramma van de belastingdienst en de uiterlijke inleverdatum staat vermeld in de brief. Het is tevens ook mogelijk om uitstel te krijgen voor het doen van de belastingaangifte. Hier moet echter wel telefonisch of digitaal contact met de belastingdienst voor zijn geweest om goedkeuring te krijgen. Neem op de website van Finaceinfo.nl eens een kijkje voor meer informatie.