Tegenwoordig maakt elk bedrijf wel gebruik van een bepaald soort software om hun bedrijfsprocessen steeds sneller en gemakkelijker te laten verlopen. De tijd van het bijhouden en plannen van belangrijke zaken in Excel of Google documenten is voorbij: het kan tegenwoordig veel efficiënter met de verschillende soorten platformen die er ter beschikking zijn. Het is dus van groot belang dat bedrijven een kijkje nemen naar dit soort services om zo hun processen naar een hoger niveau te tillen. In dit blog vertellen je weer over wat een software voor planning is en welke verschillende types er zijn.

Een planning software voor het plannen van personeel

Een van de soorten planning die de meeste bedrijven nog steeds handmatig doen is het inplannen van personeel. Het kan echter veel makkelijker, dus gooi die zelfgemaakte Excel roosters in de virtuele prullenbak! Er zijn verschillende planning software die gericht zijn op het efficiënt inplannen van jouw werknemers. Vele van deze services bieden ook een app aan die jouw werknemers kunnen downloaden. Zo kunnen zij gemakkelijk hun verlofdagen registreren en dan hebben de office managers gelijk een overzicht van wie er beschikbaar is en wie niet.

Bij zo’n dergelijke software houdt ook in dat je een betere overzicht hebt van de salarisadministratie, urenregistratie en nog veel meer. Sommige planning softwares zijn ook gericht op samenwerkingen met klanten of freelancers als je daar voornamelijk mee werkt als bedrijf.

Een planning software voor het plannen van projecten

Een andere bedrijfsproces wat vaak moeizaam gaat is het efficiënt en effectief inplannen van projecten. Vaak gaat het altijd mis met het verdelen van de taken en weet niemand waar een andere werknemer mee bezig is of wat er nog gedaan moet worden. Ook dit hoef je voortaan niet meer in Excel te regelen, want er zijn genoeg softwares die dit gemakkelijk voor jou inplannen. Er zijn trouwens ook softwares gericht voor samenwerkingen met freelancers, dus dat is ook zeer handig.