pvc betonlook

De pvc Betonlook wordt steeds populairder in zowel zakelijke als luxueus interieur. De aantrekkingskracht van beton onder ontwerpers is niet alleen te danken aan de verscheidenheid aan patroon- en kleuropties die het biedt, maar ook aan het strakke en moderne uiterlijk dat het in een kamer genereert.

Hoewel betonnen vloeren op zichzelf een goede keuze zijn, worden luxe PVC- of vinyl vloeren al lang door interieurontwerpers gebruikt om het populaire betoneffect te bereiken. Luxe vinyl vloeren op beton zijn niet alleen eenvoudig en soepel te installeren, maar ook gemakkelijker te onderhouden en verkrijgbaar in een groter aantal ontwerpopties die bij elke interieurstijl passen.

Stijl en uiterlijk

De PVC betonlook is een populaire materiaal- en ontwerpstijl voor vloeren en wand ruimtes in de detailhandel en de hotelindustrie, waar het vaak wordt gebruikt om een ​​ruimte een meer industriële uitstraling te geven. Hoewel het uiterlijk van de PVC betonlook populair is, kunnen de opties die het biedt beperkt zijn. 

De reden hiervoor is omdat beton kan worden gekleurd of geverfd om bij bijna elke tint te passen, en textuur ontwerpen kunnen erop worden aangebracht terwijl het nog uithardt. U kunt met deze technieken verschillende steenachtige effecten genereren, of u kunt het beton polijsten voor een gladde afwerking. Het ontwerp dat met PVC is gekozen, is daarentegen meer permanent. Omdat een vlek na het aanbrengen permanent is, is het cruciaal om de juiste esthetiek te kiezen.

pvc betonlook

Duurzaamheid

Beton heeft een heel lange levensduur als het gaat om duurzaamheid. Beton is in werkelijkheid het meest robuuste en duurzame vloer materiaal dat tegenwoordig verkrijgbaar is in winkels.

Hoewel het moeilijk te overtreffen is in termen van duurzaamheid, veroorzaakt de duurzaamheid ervan toch enige bezorgdheid bij interieurontwerpers en hun klanten. Want als trends veranderen, willen bedrijven om de paar jaar het interieur van hun ruimtes veranderen.