wandtegel kopen

In woningen zijn het vooral de toiletruimte, de keuken en de badkamer waar de muren meestal met tegels zijn bedekt. Maar in feite zijn tegels dusdanig veelzijdig en multifunctioneel inzetbaar dat je ze overal in huis wel zou kunnen gebruiken. Over het algemeen zijn tegels stevig en robuust, zodat ze wel tegen een stootje (oftewel: intensief gebruik) kunnen en dat gedurende vele jaren lang. Verder zijn ze aantrekkelijk omdat ze makkelijk zijn schoon te maken en omdat ze niet duur hoeven te zijn. Ga je bijvoorbeeld een nieuwe wandtegel kopen, dan is het wel goed om te weten uit welke materialen je zou kunnen kiezen. Lees daarom ook even de volgende alinea door.

Verschillende stijlen

Welke soorten wandtegels zijn er zoal beschikbaar?

Wereldwijd bestaan er tegels in enorm veel verschillende (samenstellingen van) materialen. In Nederland behoren de volgende soorten tot de meest bekende tegelsoorten:

• Keramische tegels. Hier vallen bijvoorbeeld de subsoorten terracotta, grestegels en cementtegels onder. Deze tegels komen in de meest uiteenlopende uitvoeren op het gebied van design. 
• Tegels van natuursteen. Hiervan zijn marmeren, leistenen, hardstenen, granieten en kalkstenen tegels de meest bekende subsoorten.
• Kunststoffen tegels, zoals tegels van PVC.