Kinderopvang meubels

Een kinderdagopvang is niet zomaar een plek waar kinderen verblijven als hun ouders van huis zijn. Het moet een prikkelende plek zijn waar ze kunnen leren. Ze moeten zich kunnen vermaken. Maar ze moeten ook veilig zijn. Kinderopvang meubels bepalen daarom voor een groot deel hoe goed een kind zich kan ontwikkelen en vermaken op een kinderdagverblijf. Met deze tips vind je de beste meubels voor jouw verblijf.

Kinderopvang meubels

Zorg voor verrijdbaar meubilair

Het lijkt onnodig, maar is ontzettend handig: zorg voor meubilair op wieltjes. Een kast verplaatsen is vaak een hele klus! Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk en kies voor verrijdbaar meubilair. Opnieuw inrichten was nog nooit zo makkelijk en dat is wel handig om te doen zo nu en dan. Zelfs een box, peuterring of podium kun je gemakkelijk op wieltjes vinden. 

Ga voor lichte kleuren

Kleur is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Het bepaalt ook hoe ze zich voelen en gedragen.Een rustige, lichte omgeving zorgt voor rust in de groep en rust in jouw hoofd. Wil je ook een rustige en prettige omgeving creëren? Dan kies je voor pastelkleuren of andere lichte, rustige kleuren. Kleuren om te vermijden zijn fel rood, blauw, groen of oranje. 

Zorg voor hoekjes

Kinderen moeten zich terug kunnen trekken en veilig voelen. Dat doe je door plekken in hoeken aantrekkelijk te maken.  Zorg voor een stimulerende omgeving door verschillende speelhoeken te creëren die je makkelijk kunt herinrichten. Een interactieve poppenhoek of een rustige leeshoek: de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo is er ook voor elk kind iets te doen want ze hebben uiteraard niet allemaal dezelfde behoeften. Een kind dat zich liever even terugtrekt heeft een plekje nodig om dit te doen. Maar ook kinderen die graag samen afgezonderd spelen, moeten die kans hebben.