bureaustoel ergonomisch

De grootste spieren van je lichaam? Het zijn die van je benen. Logisch ook, want evolutionair is de mens gemaakt om te staan, lange afstanden te wandelen. Het komt uit een ver verleden toen de mens nog moest jagen voor zijn vlees, of anders hele dagen door het bos liep op zoek naar voedsel. Tegenwoordig zijn wij allang geen jagers-verzamelaars meer, halen we ons eten uit de muur en vertoeven wij langer dan ons lief is op een bureaustoel. De gevolgen hiervan zijn groot: niet alleen worden we steeds dikker, onze gezondheid holt achteruit. Tijd om hier iets aan te doen!

Voor iedereen bestaat er wel een sport

Wat je leeftijd, geslacht of gewicht ook mag zijn, sporten is altijd een goed idee. Probeer het sporten rustig op te bouwen: het is niet belangrijk of je ergens goed in bent, het belangrijkste moet zijn of je iets leuk vindt en het graag doet. Is hardlopen niks voor jou? Ga dan lekker voetballen, schaatsen of gewichtheffen. Sporten is vooral ook spelen, en eigenlijk houd iedereen wel van een spelletje. Voor iedereen bestaat er wel een sport, je hoeft hem alleen nog maar te vinden! Ben je al lekker sportief en wil je meer doen? Ook in je dagelijkse leven kun jij je zituurtjes flink verkleinen!

Neem een hond, of ga aan je bureau staan

Tip één: neem een hond. Wie een hond heeft, moet hem immers drie keer per dag uitlaten. Wanneer je met je viervoeter door het bos en het park struint, vliegt de tijd en begin jij je vanzelf fitter te voelen. Geen zin in een Pluto of Bello? In je dagelijks leven kun je meer doen. Heb je bijvoorbeeld een bureaubaan? Met een zit sta bureau onderstel kun jij gemakkelijk van je zitplek een staande werkplek maken. Het is bewezen dat staand werken de productiviteit verhoogt. Een uurtje zitten, een uurtje staan. Zet je beenspieren weer eens aan het werk, en je gehele lichaam (en geest) zal je dankbaar zijn!