Na een tijdje te zijn afgestudeerd zocht ik nog steeds naar de perfecte vacature landschapsarchitect. Ik had hier en daar wat klussen, maar ik wilde het liefst een vaste opdracht. Omdat ik het zelf moeilijk vind om nou echt goed te kijken naar iets wat bij mij past, laat staan weten hoe ik daar goed op moet reageren, besloot ik via een bedrijf naar vacatures te zoeken. Dit ging eigenlijk vrij vlot toen. Ze hadden goed inzicht in wie ik was en mijn kunnen en hadden daarna al een paar goede mogelijke opdrachtgevers tot hun beschikking. Na zorgvuldig onderzoek en begeleiding begon ik te praten met een goed bedrijf. Ik ken dit bedrijf al en vind het zeer hoogstaand, dus je snapt wel dat ik het spannend vond. Maar wat natuurlijk altijd zo is: als je weet waar je het over hebt en je echt talent hebt, dan gaat het makkelijker dan je dacht. Het gesprek was dan ook zeer leuk en vrijwel meteen werd ik teruggebeld dat ik kon beginnen. Ik sprong een gat in de lucht. Ik had geen idee dat het zo makkelijk kon!

Passie en werk

Je wil natuurlijk je werk en je passie kunnen combineren. Ik weet altijd, met name door mijn ouders, dat dit niet altijd voor iedereen is weggelegd. Mede daardoor was ik misschien dan ook wat huivering na mijn afstuderen. Ik had niet meteen door hoe de wereld werkte. Noem me een groentje, maar het leek soms uitzichtloos. Nu heb ik gelukkig een functie waar ik wel degelijk passie en werk kan combineren en ik ben echt uiterst tevreden. Het team is leuk en ik heb veel verantwoordelijkheden.