Wil je een gratis e-mailadres aanmaken? Dan moet je weten dat je bij het kiezen van een gratis e-mailadres bijna niet om de grootste aanbieders kunt; Gmail en Outlook.com. De e-maildiensten beginnen steeds meer op elkaar te lijken en de kwaliteit van beide e-mailproviders is uitstekend.

Er zijn andere aanbieders, maar die kunnen eigenlijk niet aan de diensten van beide providers tippen. In dit artikel richten we ons puur op Gmail en Outlook.com

Gmail

Gmail is de e-maildienst van Google en het heeft alles in huis om je mails van verschillende accounts te organiseren. Gmail werkt niet met mappen, maar vooral met labels en filters. Het is zeer flexibel, want je kunt de indeling en stijl van je inbox geheel naar je hand zetten.

Indien je dit wilt sorteert Gmail automatisch je berichten waarbij de belangrijkste mails bovenaan komen en bijvoorbeeld meldingen van sociale media achter een tabblad te vinden zijn. Daarnaast beschikt Gmail over prima zoekfuncties om berichten te doorzoeken.

Gmail biedt je een enorme opslagruimte en daarom zal het niet snel nodig zijn om e-mails op te schonen. Daarnaast werkt Gmail naadloos samen met andere diensten van Google zoals Contacten, Taken, Chatten, Agenda en Google Drive.

Outlook.com

Outlook.com, wat voorheen Hotmail was, is de e-maildienst van Microsoft. De inbox van Outlook is georganiseerd rond mappen, die je zelf in kunt delen. Het is mogelijk om e-mails automatisch te laten filteren, waarbij onbelangrijk e-mails in een aparte map worden gezet.

Outlook.com sluit aan bij andere diensten van Microsoft, zoals Skype, Agenda, Taken, Personen en OneDrive. Daarnaast zijn er ook veel extensies voor Outlook.com waarmee je bijvoorbeeld kunt instellen dat een e-mail over een tijdje nogmaals verstuurd wordt.