teamOnderken het belang van teambuilding

 

Ik heb een midden groot bedrijf, dat in de afgelopen jaren zo gegroeid is, wat al met al toch nog best snel is gegaan eigenlijk. Vanaf het niks heb ik het opgebouwd en heb ik het ook echt zien groeien, en nu enkele jaren later zitten we hier met z’n veertigen. Omdat het bedrijf zo’n groeispurt doorgemaakt heeft, heb ik het altijd heel belangrijk gevonden aan teambuilding te doen. Telkens was het hier met het personeelsbestand in beweging, kwamen er weer nieuwe mensen bij en veranderde de samenstelling eigenlijk constant. Het is ook daarom dat het ook juist belangrijk is aandacht te besteden aan teambuilding aangezien mensen elkaar anders wellicht niet leren kennen of zich gaan afsluiten voor alle nieuwe mensen die erbij komen. Ieder is toch je collega en ieder dient een band met elkaar op te bouwen en daarom kun je als baas maar beter bewust bij de teambuilding en bij het belang ervan stilstaan. Een van de dingen die ik op dit terrein doe is dat ik mijn mensen de mogelijkheid heb gegeven mee te doen in een bedrijfssportprogramma. Dit is enorm aangeslagen onder de mensen, iedereen doet er inmiddels haast al aan mee. Ik heb veel jonge mensen werken hier die nog energie voor tien hebben en die zich graag verbinden aan dit soort dingen, die zie je gewoon genieten en een band opbouwen met elkaar. Het is leuk dat het zo duidelijk werkt!